Diákolimpia Országos Döntőjén járt kispályás foci csapatunk

Diákolimpia Országos Döntőjén járt kispályás foci csapatunk

2017. 05. 12-14. között,iskolánk kispályás foci csapatával a Diákolimpia Országos Döntőjén jártunk a Szombathely melletti Vépen.

Az előzetes eredmények, Nagykun bajnoki cím, a Diákolimpia Megyei bajnokság magabiztos megnyerése, biztató szereplést ígért… Nos, Fortuna nem vett a kegyeibe bennünket és igaz a mutatott játék alapján simán a felsőházban kellett volna végeznünk, talán a dobogó valamelyik fokán, azonban a csoportkörben nem sikerült az első két helyet megszereznie focistáinknak.

Az első meccsen az első félidőben eldönthették volna a fiúk akár 6:0-ra is a meccset a behúzódó váciak ellen, de nem tudták a csúszós-hepehupás talajon a kapuba rúgni a labdát csatáraink. A második félidőt emberhátrányban kellett lejátszani, egy rossz ütemű szerelést ítélt a játékvezető piros lappal és ami a legrosszabb, 3 másodperccel a lefújás vége előtt szerencsétlen gólt kaptunk. Hát nem kezdődött jól…

A második meccsen a később döntőig eljutó és ezüstérmes szentgotthárdi csapatot simán vertük 4:1-re!
A továbbjutást eldöntő meccsen az egriek ellen ismét jól kezdtünk, hamar vezetést szerzett a csapatunk. A második gól nem akaródzott bemenni, majd a lefújás előtt amikor már a védők vissza sem mentek és a kapus is elfeküdt, az üres kapuba nem, csak a kapufára sikerült rúgni a labdát, ami visszapattant a már meccset feladó ellenfélhez, akik természetesen gólt és továbbjutást értek el, míg nekünk maradt az alsóházi folytatás.
Másnap a terv már csak az volt,hogy legalább a gólkirályi címet gyűjtsük be, természetesen két győztes meccsen. A tolnai csapatot 9:1-re, a pápaiakat 4:1-re sikerült legyőzni, Balogh Dávid a két meccsen 8 gólt ért el. Összesítésben 13 góllal gólkirály lett, csapatunk a XVII. helyen végzett.

Jövőre javítunk , tanulva hibáinkból és visszatérünk egy sokkal jobb helyezésért!
A Diákolimpiai utazó csapat tagjai voltak: Balogh Dávid, Balogh Csaba, Balogh József, Balogh Norbert, Farkas István, Farkas Sándor, Farkas Dávid, Farkas Zoltán, Bencsik Zoltán, Seres Gergő, Oláh József, Katona Tibor,

Fodor Csaba tanár úr, és Szabó Andrea tanárnő.

Hajrá Varró!