DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐN JÁRTUNK

Szombathelyen került megrendezésre a középiskolás fiúk számára a Diákolimpia Országos Döntője 2019. május 10-12. között. Majdnem 300 intézmény nevezett be az országból és a körzeti, a megyei küzdelmekből a legjobb 20 érkezett ide és mérkőzhetett meg a Diákolimpia bajnoka címért.

A rendező szombathelyiek, kiválóan megszervezték és bonyolították le a magas színvonalú, kiemelkedően sportszerű keretek közt lezajló 3 napos sporteseményt. Pénteken a Haladás Sportcentrumában megrendezett megnyitó,a Savaria Egyetemen megtartott sorsolás és egyéb programok,a Király Akadémia Sportlétesítmény műfüves pályáin való mérkőzések sokáig emlékezetesek lesznek majd a Karcagi SZC Varró István SZKI. csapatának.

Az előzetes eredmények, a CEFU Országos Bajnokság és a Diákolimpia Megyei bajnokság megnyerése, biztató szereplést ígért…Igaz a sorsolásnál kiderült,hogy rendkívül erős csoportba kerültünk,hiszen a debreceni Fazekas Gimnázium , a győri Hild József SZKI.,a váci Boronkay Gimnázium és SZKI.,és a Pécsi SZC Garai Miklós SZKI.Siklós csapataival kell megküzdenünk szombaton. Szó szerint,hiszen nem kezdtük jól a tornát,mert az első meccsen a debreceni csapattól kikaptunk. Az azutáni meccseket nyertük és a körbeveréseknek is köszönhetően csoport elsők lettünk.

Eredmények: Karcag Varró -Debrecen Fazekas 0:4,
Karcag Varró -Győr Hild 6:1,
Karcag Varró –Vác Boronkay 3:2,
Karcag Varró-Siklós 3:1 Vasárnap következett a torna legnehezebb meccse a 4 közé jutásért az Encsi Váci Mihály Gimnázium. Sajnos a kapufák és a játékvezetői felfogás, amire addig nem volt panasz, nem segítettek bennünket. Drámai meccsen minimális vereséget szenvedtünk. A folytatásban az 5-8.helyért következett Zala megye bajnoka, akiket döntetlen után, büntetőkkel legyőztünk. Majd a „minden ott végződik, ahol elkezdődött „idézet alapján a debreceniekkel zártuk a tornát.

Eredmények: a 4 közé jutásért Karcag Varró-Encs 1:2,
Karcag Varró-Zalaszentgrót 3:3/8:7/,
az 5.helyért Karcag Varró-Debrecen Fazekas 0:1. Mivel csapatunk nem jutott a legjobb 4 közé így csapatunkból sajnos nem került a különdíjazottak közé a kapusunk Fekete László és a mezőnyjátékosok közül kiemelkedő Katona Tibor.

Szép eredmény a 6. hely is természetesen és jövőre jó lenne a dobogóra is felállni! Ami még dicséretes a csapat a Fair play pontversenyben igen előkelő helyen végzett.

Szép volt fiúk! Diákolimpiai csapatunk tagjai voltak: Balogh Norbert, Farkas Dávid, Farkas István, Fekete László, Katona Tibor, Pintér György, Seres István, Szendrei István, Tyukodi Krisztián 1, Tyukodi Krisztán 2, Fodor Csaba tanár úr, és Szabó Andrea tanárnő. Köszönjük a támogatását a Karcagi Szakképzési Centrumnak, az ESSEN Kft-nek,és a SZAKI 2000 Alapítványnak, hogy részt vehettünk ezen a rangos megmérettetésen, méltóképpen képviselhettük Jász-Nagykun-Szolnok megyét, Karcag városát, iskolánkat. HAJRÁ VARRÓ!