Európai Szakképzési hét programja a Varróban

Európai Szakképzési hét programja a Varróban

A Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma részt vesz az Európai Szakképzési  Hét programsorozatban.

Minden kedves érdeklődőt, szülőket, tanulókat, kollégákat szeretettel várják programjaikon 2016. 12. 05. és 2016. 12. 09. között.

Program megnevezése Program leírása kezdődátum: záródátum: Program helyszíne Program típusa
Nyílt nap, pályaválasztási börze A képzési struktúra, sport- és diákélet bemutatása interaktív feladatokon keresztül. 2016.12.08 2016.12.08 5300 Karcag Varró u. 8.,
és
Laktanya út 1.
„Nyitott kapu” jellegű esemény
Fórum-Külső gyakorlati képzőhelyek, partnerek meghívása Az intézmény szempontjából releváns gyakorlati képzőhelyek, meghívása. Olyan képzőhelyek képviselőinek szervezünk szakmai fórumot, akik rendszeresen fogadnak tanulókat külső gyakorlati képzésre, tanulószerződés formájában, illetve kizárólagos szakképzésre szolgáló műhelyt üzemeltetnek, ahol a tanulók 9. évfolyamra is kihelyezhetők. A fórumra meghívjuk a Szakképzési Centrum szakmai vezetését is. A fórum keretében ismertetjük a vállalkozások képviselőit a szakképzés aktualitásáról, milyen szakmákat indítunk. Megismerjük a vállalkozás munkaerőpiaci igényeit, amit a képzési struktura kialakításánál figyelembe tudunk venni. Megbeszéljük a problémákat, és azt hogy miben tudjuk egymást segíteni. 2016.12.08 2016.12.08 5300 Karcag Varró u. 8. konferencia
Képzőhelyek helyszíni látogatása Képzőhelyek látogatása Karcag város területén, körutazás formájában. A képzőhelyek látogatása során életközeli helyzetben ismerhetik meg a tanulók az adott szakmát, közvetlen kapcsolatba kerülnek a képzőhelyen a szakemberekkel, akik hitelesen tudják számukra átadni a lehetőségekről szóló információkat.  Megtapasztalhatják, hogy egy jó szakmával milyen sikereket érhetnek el, a vállalkozó példája alapján. Későbbi képzőhely keresés esetén a kapcsolatot fel tudják frissíteni. Megismerik a tanulók a munkaerő piaci lehetőségeket 2016.12.08 2016.12.08 Kiindulópont: 5300 Karcag Varró út 8.
Csontos György EV. , Labonc KFT,          KunSpan KFT,   Dobrai és Dobrai KFT, SZIMMETRIA KFT
üzemlátogatás

További programok