KARCAGI WORLDKILLS GYŐZELEM

A 2019. február 8-ai WorldKills 2019 országos döntőt megnyerte Simon Olivér, a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Szakgimnázium és Szakközépiskola festő tanulója, így hazánkat ő képviseli a WorldKills 2019-es kazani versenyen festő, díszítőfestő kategóriában.

Olivér először gépi forgácsolónak tanult a Varróban, de tetszett a festő szakma is, így már tavaly szobafestő versenyen is részt vett. Miután tavaly gépi forgácsolóként végzett, itt maradt szeptemberben az iskolában szobafestő tanulónak. Állítja a festő szakmában nagyobb az önállóság, az alkotói szabadság, kevésbé kötött, ezért is szerette meg.

Már több rangos szobafestő versenyen vett részt. Itt tapétázni kell, a színkeverés, a díszléc-javítás, a szerkesztés, kézzel kifestés és szalagos feladat is van. A biztos kéz nagyon fontos, mert a versenyen a rajzokon a tűréshatár csupán 1 milliméter. Olivér nagyon izgulós, ezen szeretne változtatni, hogy a nyolc órás verseny feladatait a szerkesztéstől a színkeverésen át maximumra teljesítse. Március elején Írországban mutatja meg mit tud, majd a budapesti Szakma Sztáron és augusztusban a világbajnokságon.

A világbajnokság budapesti országos döntőjére tavalyi 2. helye alapján hívták meg Simon Olivért, rajta kívül még egy tanuló képviselhette a Varrót. A háziversenyt Vincze Péter 9-es diák nyerte, aki Olivér után a 2. lett a budapesti döntőn. Neki ez volt az első nagy versenye, kicsit izgult, de igyekezett a maximumot kihozni magából minden feladatban.

A fiúkat Kovács Sándor és Gyarmati István szakoktatók készítették fel.

forrás: http://www.infokarcag.hu – 2019. 03. 11.