Kovátsosok pályaválasztási napon a Varróban

Kovátsosok pályaválasztási napon a Varróban

Mi legyek, ha nagy leszek?
Kovátsosok pályaválasztási napon a Varróban

A Karcagi SZC Varró István Szakiskolája, Szakközépiskolája és Kollégiuma a KÁIAMI Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézmény kérésére egy egész délelőtt tartó pályaválasztási programot szervezett, ahol 9 osztály mintegy 160 fővel vett részt a különböző, interaktív foglakozással egybekötött szakmai bemutatón.
Reggel 9 órától folyamatosan, szervezett keretek között, osztályfőnökeikkel, kísérő tanárokkal érkeztek az általános iskola elsős, másodikos, harmadikos, negyedikes, ötödikes, hatodikos és végzős, nyolcadikos tanulói! A program szervezői 20-25 perces foglalkozást tervezve részletesen előkészítették, megszervezték a látogatások menetét.
A program célja, hogy az általános iskolás tanulók, a továbbtanulási döntés előtt álló diákok és a pályaválasztási feladatokat végző pedagógusok közvetlen kapcsolatba kerüljenek a középfokú oktatási intézményünkben oktatott szakmai képzési formákkal, így segítve őket a legmegfelelőbb továbbtanulási forma kiválasztásában.

A pályaválasztási délelőtt során az iskolánkban oktatott szakmákat megismerve lehetőséget kaptak, hogy bekapcsolódjanak a koruknak megfelelő feladatokba. A foglakozások során kiemelkedő érdeklődés volt az oktatott szakmáink iránt: asztalos, festő, mázoló, tapétázó, gépész, női szabó, központifűtés – és gázhálózat rendszerszerelő, villanyszerelő, eladó. A két intézmény tanárai között pedig informális-szakmai beszélgetések során az intézmények hétköznapjairól, gondjairól is kaphattunk némi betekintést!
Ezek a rendezvények több szempontból is hasznosak, nem kizárólagosan az iskola népszerűsítését és reklámozását tekintve (piackutatás), hanem a kitekintés, összehasonlítás, nyitás és ötletszerzés valamint módszertani tapasztalat szerzés szempontjából is.
Várjuk a többi karcagi általános iskolát is, hasonló eredményes pályaválasztási rendezvényeinkre.
A rendezvény sikerességéről beszéljenek az ott készült fotók!