Újra pályaválasztási börze várta a nyolcadikosokat

Újra pályaválasztási börze várta a nyolcadikosokat

Pályaválasztási börzét szervezett a Déryné Kulturális Központ a leendő középiskolások és szüleik számára a Városi Sportcsarnokban.

Újra pályaválasztási börze várta a nyolcadikosokat Karcagon. Szepesi Tibor elmondta, hogy a cél az volt, hogy a középiskolába készülők eligazodjanak a helyi oktatási intézmények képzései között, de természetesen járási, körzeti iskolák is érkeztek Karcagra. Közel 20 közép- és felsőoktatási intézmény mutatkozott be a sportcsarnokban.

A helyi diákok megszólítása mellett, Kunmadarasról, Berekfürdőről, Kisújszállásról érkeztek a nyolcadikosok városunkba. Szepesi Tibor kiemelte, hogy a nyolcadikosokon kívül sok alsóbb évfolyamos is látogatja a pályaválasztási börzét.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a börze segít a gyerekeknek a pályaválasztásban, mivel a szakmákat testközelben láthatják, megismerhetik az iskolák diákéletét.

Karcag minden középiskolája képviseltette magát a pályaválasztási napon. A Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Gimnázium elsődlegesen a természettudományi képzéshez tartozó kísérletekkel készült. A standnál sok gyermek megfordult, örömmel kapcsolódtak be a kísérletezésbe. Az intézmény hasznosnak tartja azt, hogy részt vehetnek ezen a börzén- mondta el Kis-Ari Katalin igazgató-helyettes.

A Szentannai Sámul Középiskola az élelmiszeripari, rendészeti és gépészeti képzéseit mutatta be a gyerekeknek. Fontosnak tartják, hogy minél több helyszínen megismertessék az iskola profilját a pályaválasztás előtt állóknak. Mindenképpen eredményesek ezek a rendezvények. – emelte ki Futó Lajos gyakorlati oktatásvezető.

A KSZC Varró István Szakiskolája is érdekes szakmabemutatókkal ismertette meg az iskolában folyó képzéseket. Fekete László, az iskola tanulója kiemelte, hogy az iskola azért ideális választás, mert felkészült tanári gárda, eszköz- és géppark várja a tanulókat. A gépésztanuló elmondta, hogy ő is egy pályaválasztási nap után döntötte el, hogy a Varróba megy.

A megyében még több pályaválasztási nap várja a gyerekeket, ezek dátumáról a általános iskolában nyújtanak felvilágosítást.