Varrós sikerek a Tehetségkutató Festőversenyen

Varrós sikerek a Tehetségkutató Festőversenyen

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (mint főszervező), a PPG Trilak Kft. (mint rendező), és a Szobafestő- Mázoló- Tapétázó Országos Ipartestület (mint védnök) fogott össze a verseny megrendezéséhez.

Az idei évben a Szakma Sztár (SZKTV) verseny alatt volt lehetőség a versenyre, ahol az ország legkiválóbb tanulói mellett helyet biztosítottak olyan versenyzőknek is, akik jó kézügyességgel rendelkeznek, és szeretnék magukat kipróbálni egy tét nélküli remek versenyen. Az országból 10 iskola 20 tanulója nevezett a versenyre.

A KSZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma két festő tanulót Bán Dávidot és Kiss Szabolcsot nevezte a vetélkedőbe. Első nap az I. feladat, második nap a II. feladatot kellett elkészíteni egyénileg. A verseny időt kihasználva maximálisan nagyon szép munkák születtek amit a helyezések is tükröztek. A 20 versenyzőből Bán Dávid a harmadik helyet szerezte meg, míg Kiss Szabolcs a negyedik helyen végzett. Az első napon készített feladatával Bán Dávid a nap legjobb munkájával egy különdíjat vehetett át. Az iskolák közötti pont versenyben a mi iskolánk volt a legeredményesebb és így megnyert két tanterem kifestéséhez elegendő festéket, amelyet a PPG Trilak biztosított.

Gratulálunk a versenyzőknek és kívánom, hogy a jövőbe minél több versenyen próbálják ki magukat és szerepeljenek eredményesen!

Kovács Sándor – felkészítő tanár